Allt du behöver veta om ögonbryn

 

 

permanent maekup ögonbryn före efterHar du alltid velat veta mer om dina ögonbryn och dess funktion, kosmetiska behandlingar eller hur du ska sminka dem till perfektion?

Då har du kommit rätt, för idag ska jag berätta allt du behöver veta om dina ögonbryn. Vare sig du är intresserad om ögonbrynformning genom historien och funktion eller vad du kan göra för kosmetiska behandlingar och hur du ska sminka dem. Allt du någonsin behöver veta finns här.

Titta på vad våra kunder säger

Fakta

Ögonbrynformning genom historien

Låt oss börja med ögonbrynens historia.

  • Under 1800-talet fyllde man sällan i sina ögonbryn och det var endast en möjlighet för rika.
  • Sedan kom 1900-talet där man sakta började använda sig av puder för att fylla i sina bryn. De skulle vara riktigt tunna och smått böjda. Under det sena 1900-talet började trenden med tjockare och fylligare ögonbryn tack vare kändisar så som Audrey Hepbrun.
  • Men under det tidiga 2000-talet fanns trenden att fylla i dem fortfarande. Men trenden med tunnare ögonbryn kom tillbaka och det man suktade mer efter var återigen tunna, smala bryn.
  • Nu under 2015-2018 suktar många efter tjockare och fylligare ögonbryn med mycket färg. Det har blivit en stor trend med den sortens bryn, precis som det var med tunna.

Exempelvis har vi Cara Delavigne, hennes ögonbryn är tjocka, fylliga och mörka ett par dröm bryn för många. Men den sortens ögonbryn passar inte alla, det gäller att hitta sin perfekta form. Många använder sig av produkter som ögonbrynspuder, gel, penna etc för att försöka uppnå sina dröm ögonbryn men har inte helt lärt sig tekniken. En lösning för de som ej sminkar sig men önskar efter finare och fräschare bryn eller som är trötta på att sminka sig varje morgon är microblading. Kosmetiker i asien för 25 år sedan utvecklat ett nytt sätt att fylla i sina ögonbryn och få fram den form man suktat efter, microblading, vilket är en kosmetisk tatuering som lämnar kunden med sina dröm ögonbryn och ett leende på läpparna.

Funktion:

Ögonbryn har både fysiska och psykiska funktioner. De är placerade precis ovanför dina ögon för att hindra smuts, oljor och liknande att komma in i ögat. Ögonbrynen är även till för att man ska kunna uttrycka sig själv och framhäva sina känslor som ilska och överraskning. Vilket är fantastiska funktioner men vem vill inte att ens bryn ska se bra ut samtidigt? För det finns det många olika metoder.

Metoder:

Det finns många metoder som används för att forma sina ögonbryn.

  • De vanligaste är med hjälp av sminkprodukter så som puder, gel etc.
  • När man utför den här metoden måste man vara väldigt precis med hur man målar sina ögonbryn och vilken färg man väljer. Passar det med ditt ansikte och hårfärg? Men många väljer att färga ögonbrynen med ögonbrynsfärg. Vilket är ett bra alternativ om du inte orkar sminka dem, men var noga med att välja rätt färg och att färgen inte kommer utanför.
  • En nyare trend och metod är att använda sig av microblading. Vilket är en teknik som kan ge kunden en mer permanent ögonbrynsrutin och du som kund behöver inte oroa dig för att färg ska komma utanför eller att formen blir fel.

Permanenta ögonbryn:

Men även fast ögonbrynen har ett mer vetenskapligt syfte så har de blivit en stor trend genom tiderna. Ögonbryn är en stor del av ens ansikte och kan förändra en persons hela utseende för det bästa eller värsta. Ett par fint formade och fräscha bryn kan få en att se både mer ungdomsfull ut och framhäva ens ansiktsdrag.

Kosmetiker har utvecklat så att man nu kan ändra allt från färg till form på sina bryn m.m.

Som tidigare nämn har vi microblading som ett exempel, den här metoden hjälper dig att forma dina ögonbryn till den perfekta matchningen för din ansiktsform och dina behov. De här metoderna är extremt hållbara och varar i flera år efter behandlingen. Microblading hjälper en att bibehålla sina vardagliga sysslor utan att behöva oroa sig om att sminka sig på morgonen.

Microblading är en metod som många väljer och där man gör små precisa märken för att härma de riktiga håren. Många kändisar har valt den här metoden såsom Adele, Lorde och Bella Thorne. Man kan även göra kosmetiska operationer för att uppnå sina dröm ögonbryn, exempelvis väljer många att göra en ögonbrynslyft. Den här operationen lyfter upp ens ögonbryn för att skapa ett mer feminint eller ungdomlig utseende. Flera olika metoder har även utvecklats för att ta bort bryn hår för att ge dem en tunnare form exempelvis, manuell eller elektronisk vaxning, plockning eller trådning.

Utseende:

Tro det eller ej men ögonbryn är en viktig del av ditt utseende. Ögonbryn kan hjälpa dig att både se yngre ut och framhäva dina ansiktsdrag. Allt beror på hur du gör dem och om du gör dem.

Har du turen nog att ha naturligt fint formade ögonbryn behöver du bara oroa dig om att plocka dem. Men den form du plockar dem till är även väldigt viktig då de kan antingen framhäva eller förstöra dina fina naturliga ansiktsdrag. Passar dem ej din ansiktsform kan de ha en dramatisk påverkan därför bör du gå till en specialist. Alltså är den form du på ögonbrynen du borde ha påverkas stort av din ansiktsform.

Det är även viktigt att ha sin hårfärg i åtanke när man väljer färg på ögonbrynen, är du brunett eller blondin med mörka rötter vill du ha ögonbryn med en mörkare tint för att matcha ditt ansikte och även framhäva dina ögon. Och är du blondin rekommenderas en taupe eller ljusbrun färg.

Det finns även ett talesätt många makeupartister använder sig av “ögonbryn är systrar inte tvillingar”. Med det menar man att ögonbrynen har inte samma höjd eller form men det betyder inte att man inte kan försöka få dem så lika som möjligt.

Men vill du ha tvillingar till bryn är det starkt rekommenderat med microblading eller liknande metoder då de kan hjälpa dig att få en perfekt form på båda som är identisk. Vissa behöver även en mjukare ögonbryn för ett mer ungdoms fullt utseende medan andra behöver hårdare. Men hur vet du vilken ögonbrynsform som passar ditt ansikte bäst?


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function WP_Filesystem() in /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-content/plugins/themify-builder-pro/includes/dynamic-content/FileContent.php:24 Stack trace: #0 /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-content/plugins/themify-builder-pro/includes/class-tbp-dynamic-content.php(224): Tbp_Dynamic_Item_FileContent->get_value(Array) #1 /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-content/plugins/themify-builder-pro/includes/class-tbp-dynamic-content.php(208): Tbp_Dynamic_Content::get_value(Array) #2 /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(287): Tbp_Dynamic_Content::do_replace(Array) #3 /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-includes/plugin.php(206): WP_Hook->apply_filters(Array, Array) #4 /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-content/themes/themify-shoppe/themify/themify-builder/includes/components/module.php(180): apply_filters('themify_builder...', Array) #5 /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-conten in /home/customer/www/bellaline.se/public_html/wp-content/plugins/themify-builder-pro/includes/dynamic-content/FileContent.php on line 24